СБУ піймала колаборанта, який отримав нагороду за окупацію Криму - деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ піймала колаборанта, який отримав нагороду за окупацію Криму - деталі

СБУ піймала колаборанта, який отримав нагороду за окупацію Криму - деталі
Джерело:  online.ua

Силовики СБУ затримали члена партії "Єдина Росія", який намагався перетнути адміністративний кордон з боку Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спецслужбу.

Чоловік на ім'я Ігор Кучерявий, як заздалегідь з'ясувала контррозвідка, планував прибути на підконтрольну українську територію для отримання паспорту. Особа неодноразово потрапляла у поле зору спецслужб через антиукраїнську позицію.

Зокрема, Кучерявий навесні 2014 року активно сприяв окупації Криму. Він був одним з колаборантів, які налагодили "блок-пости" у Севастополі.

"За свої "заслуги" перед країною-агресором зрадник нагороджений медаллю Міноборони РФ "За возвращение Крыма" та ювілейним знаком ФСБ РФ "Ветераны спецслужб России защитникам Крыма и Севастополя", - пояснили в СБУ.

Наразі проти нього відкрили кримінальне провадження. Колаборанту інкримінують посягання на суверенітет та територіальну цілісність України (ч. 1 ст. 110 УКУ). Найближчим часом буде вирішено питання підозри.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі нещодавно на офіційному рівні прокоментували заяву президента України Володимира Зеленського про можливі переговори з РФ щодо Криму. Російська влада не вважає це можливим. Київ також наголошував, що до обговорення можна залучити США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?