У французьких Альпах викрили базу шпигунів РФ - шокуючі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

У французьких Альпах викрили базу шпигунів РФ - шокуючі деталі

У французьких Альпах викрили базу шпигунів РФ - шокуючі деталі
Джерело:  online.ua

Авторитетній французькій газеті "Le Monde" вдалося дізнатися шокуючу інформацію. Згідно з даними видання, 15 російських шпигунів багато років використовували Альпи, що у Франції, як свою базу для проведення операцій по всій Європі, повідомляє ONLINE.UA.

 В розслідуванні ЗМІ вказано, що шпигуни РФ, які знаходилися у департаменті Верхня Савойя на сході Франції, належали до елітного підрозділу російської військової розвідувальної служби ГРУ. Варто зазначити, що саме цей підрозділ відповідальний за вбивства на замовлення і саботаж, які сколихнули всю Європу у період між 2014 і 2018 роками.

"Один зі шпигунів, що належить до цього підрозділу, був причетний до спроби замаху на колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. Список російських шпигунів вдалося скласти після того, як британські, французькі та швейцарські спецслужби розпочали "полювання" на російських агентів весною 2018 року", - сказано в матеріалі видання.

Згідно з даними західних спецслужб, агенти ГРУ приїхали з Лондона, Москви, Іспанії та Швейцарії і всі проживали у Франції деякий період. Вдалося дізнатися, що шпигуни постійно зупинялись в одному і тому ж районі – Верхній Савойї у таких містах, як Аннмасс, Ев'ян та Шамоні, а також у більш ізольованих містах.

Варто зазначити, що раніше вони також зупинялися у Руассі, Ліоні та Ніцці, Каннах і багато разів у Женеві. Також вказано, що агенти орендували автомобілі, якими прямували до Верхньої Савойї.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно болгарин Ніколай Малінов, підозрюваний у шпигунстві на користь РФ, отримав високу нагороду від Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?