США завдали нового потужного удару по РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США завдали нового потужного удару по РФ

США завдали нового потужного удару по РФ
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів США 5 грудня заявило про введення санкцій проти 17 осіб, включаючи громадян Росії та України, а також проти семи російських компаній. В документі відомства зазначається, що санкції вводяться за шкідливу діяльність у кіберпросторі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Наразі відомо, що під новий санкцій удар Штатів потрапили росіяни Максим Якубець та Ігор Турашев, яких звинувачують у шахрайстві з програмним забезпеченням для комп'ютерів, а також ще ряду фізичних і юридичних осіб, пов'язаних, на думку Вашингтона, з хакерською групою Evil Corp.

"Мінфін США також повідомив, що діяльність Evil Corp завдала шкоди в розмірі 100 млн дол. У свою чергу, Мін'юст США стверджує, що російський хакер намагався вкрасти 220 млн дол з банківських рахунків", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що сенатський комітет з міжнародних відносин Конгресу США уже незабаром проведе голосування щодо законопроекту, який передбачає введення санкцій проти РФ за втручання Москви в американські вибори і агресію проти України на Донбасі та в Криму. Окрім того, американська влада готує "санкційний трюк" проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно литовський президент Гітанас Науседа на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленський заявив, що санкції проти РФ не можна скасовувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?