Будуть дуже жорстко давити: у Нафтогазі розповіли, що чекає на Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Будуть дуже жорстко давити: у Нафтогазі розповіли, що чекає на Україну

Будуть дуже жорстко давити: у Нафтогазі розповіли, що чекає на Україну

Керівник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що європейські країни будуть тиснути на Україну через неузгоджений транзит російського газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Ліга.Бізнес".

За його словами, Брюссель вдаватиметься до політичного тиску для укладення транзитного контракту між Києвом та Москвою.

"Я впевнений, що ціла низка європейських країн, які останнім часом регулярно виступають на стороні Російської Федерації у міжнародних питаннях, будуть на нас дуже жорстко давити. А Україні у цій ситуації потрібно утримувати свою позицію", - зазначив Коболєв.

На думку посадовця, окремі українські політики також вимагатимуть укладення договору з російською стороною за будь-яких умов.

Наразі переговори про транзит тривають. Чинний контракт завершується з 1 січня 2020 року. "Нафтогаз" вважає дедлайном для підписання нового 13 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно російський державний лідер Володимир Путін заявив, що Москва не може підписати новий контракт через невигідні нібито умови. У "Нафтогазі" відповіли, що вартість транзиту українською територією цілком обґрунтована та надали відповідну інформацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?