У Нафтогазі оголосили прогноз щодо нового контракту на транзит
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі оголосили прогноз щодо нового контракту на транзит

У Нафтогазі оголосили прогноз щодо нового контракту на транзит

Голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв вважає реальними 3 сценарії розвитку події навколо контракту на транзит російського газу через Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ліга.Бізнес".

Він назвав такі варіанти позитивним, негативним та нейтральним.

"Ми, звичайно ж, хочемо, щоб реалізувався позитивний варіант, при якому "Газпром" і новий оператор ГТС, відокремлений від "Нафтогазу", зможуть підписати новий контракт про транзит газу і продовжити транспортування через Україну на нових, європейських умовах", - пояснив Коболєв.

Очільник "Нафтогазу" зазначив, поганий для Києва сценарій - це відсутність контракту попри комерційну доцільність. Про його вірогідність говорять величезні запаси газу "Газпрому" у Європі. За відсутністю транзиту його ціна зростатиме.

"Проміжний сценарій: через якийсь час стане очевидно, що святе місце порожнім не буває, що частку Газпрому на європейському ринку займають інші, і йому доведеться повернутися до нового оператору ГТС і домовлятися про транзит", - додав він.

Коболєв назвав останній сценарій найбільш можливим.

Як повідомляв ONLINE.UA, у нещодавньому інтерв'ю голова "Нафтогазу"заявив, що бачить зародження тиску на Україну з боку окремих європейських країн. Іноземні уряди можуть надмірно наполягати на підписанні нового контракту щодо транзиту російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?