Нормандський формат: стало відомо, як проходимуть переговори
Категорія
Світ
Дата публікації

Нормандський формат: стало відомо, як проходимуть переговори

Нормандський формат: стало відомо, як проходимуть переговори
Джерело:  Укрінформ

Лідери країн "нормандської четвірки" зустрінуться для переговорів у Парижі 9 грудня о 16:00. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами представниці німецького федерального уряду Ульріке Деммер, йдеться про місцевий час. Це відповідає 17:00 у Києві.

"Робоче засідання в чотиристоронньому форматі має розпочатися о 16:00. Спільна конференція запланована на 19:00", - пояснила Деммер.

Речниця зазначила, що нова зустріч - перша за останні три роки - стане новим імпульсом для врегулювання війни. Зокрема, можуть бути погоджені нові кроки.

Деммер додала, за весь період з восени 2016 року мирний процес не знав прогресу. Динаміка з'явилася 2019 року, коли сторони виконали конкретні кроки.

Нагадаємо, перед оголошенням дати "нормандського саміту" українська армія та окупаційні війська дзеркально відвели сили у трьох локаціях, які обговорювали ще за каденції Петра Порошенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, канцлерка Ангела Меркель планує за одну годину до старту переговорів о собисто зустрітися з лідерами України та Росії. Перший контакт вона задумала з Володимиром Путіним, а інший - з Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?