Меджліс закликає усіх пройти мирним "маршем гідності" до Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Меджліс закликає усіх пройти мирним "маршем гідності" до Криму

Меджліс закликає усіх пройти мирним "маршем гідності" до Криму
Джерело:  online.ua

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про підготовку й проведення мирної ходи з материкової частини України на анексований півострів Крим. Чудову новину він повідомив в ході своєї пресконференції, передає ONLINE.UA.

"Меджліс кримськотатарського народу виступає з публічною ініціативою підготовки до проведення міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ – проти насильства й окупації. Марш гідності. Формою проведення такої акції ми бачимо організацію ходи з материкової частини української держави в іншу частину української держави – на Кримський півострів. Ми йдемо до себе додому".

За словами Чубарова, після окупації Криму Москва не виконала жодного міжнародного рішення – і така акція "допоможе повернути її в правові рамки". Окрім того, це "допоможе міжнародним організаціям реалізувати рішення, які були прийняті щодо Росії". Наразі відомо, що Меджліс планує звернутися до низки країн і міжнародних організацій, щоб вони також брали участь у марші. Варто зазначити, що вже створено штаб, склад якого назвуть після низки консультацій. Дата акції буде відома пізніше, оскільки підготовка "може зайняти не один і не два місяці".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РФ влаштувала нову нахабну провокацію у своєму стилі — Росія активно блокує включення питання про деокупацію анексованого Криму в підсумкову резолюцію засідання Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?