Вже немає сил боятися: в Мінську протестують проти об'єднання Білорусі з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Вже немає сил боятися: в Мінську протестують проти об'єднання Білорусі з Росією

Вже немає сил боятися: в Мінську протестують проти об'єднання Білорусі з Росією
Джерело:  online.ua

У суботу, 7 грудня, в Мінську сотні людей вийшли на масштабну акцію протесту проти об'єднання Білорусі і Росії. Активісти стурбовані тим, що Росія поглине Білорусь і їх країна втратить незалежність, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що в столиці Білорусі паралельно пройшли дві акцііі протесту проти інтеграції країни з Росією. Люди збиралися на Жовтневій площі, а також створили живий ланцюг уздовж головних вулиць Мінська. Учасники протестів заявили, що хочуть жити в незалежній від Росії державs і закликали владу "не продаватися Москві за газ". Активісти зазначають, що "не для того Білорусь 300 років здобувала незалежність", щоб тепер мовчати на обурливі претензії Росії щодо управління Білоруссю.

Відомо, що на Жовтневій площі в Мінську, де зібралися понад тисячу протестувальників, були присутні правоохоронці, які закликають учасників акції розійтися. Активісти не виключають, що будуть затримання.

"Буде як завжди - побої і арешти. А що, бувають інші варіанти? Не буває. Просто вже немає сил боятися цього, нехай б'ють, хай заарештовують. Лукашенко сказав відкрито - що демократії не буде, а міліція наша для того, щоб бити спостерігачів. Він оголосив нам війну. Мирно ми не домовимося", - заявив один з учасників акції.

Нагадаємо, сьогодні, 7 грудня, в Сочі відбудеться зустріч президента Білорусі Олександра Лукашенка і російського глави Володимира Путіна, на якій лідери країн обговорять подальший розвиток Союзної держави. Ця програма передбачає часткове об'єднання економічних систем Білорусі та Росії з січня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білорусь і Росія продовжують курс на об'єднання держав. Президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко вже домовилися про створення єдиного уряду і парламенту, а також абсолютно узгодили 20 дорожніх карт, в числі яких створення єдиного ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?