Зеленський терміново проводить засідання РНБО: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново проводить засідання РНБО: що сталося

Зеленський терміново проводить засідання РНБО: що сталося
Джерело:  Коммерсант

У суботу, 7 грудня, в Офісі президента України почалося термінове засідання РНБО, на якому присутні всі члени Ради. Зустріч на чолі з українським лідером Володимиром Зеленським проходить в закритому форматі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.

Головна тема термінового засідання РНБО - нормандський саміт, в рамках якого Зеленський проведе двосторонні переговори з Путіним.

Нагадаємо, нормандські переговори, в рамках яких зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, відбудуться 9 грудня в Парижі. Початок переговорів Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона заплановано на 16:00 за місцевим часом (17:00 за київським). За планом переговори триватимуть три години до 19:00 (20:00 за Києвом), після чого учасники переговорів дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки нормандського саміту.

Перед терміновим засіданням РНБО президент України Володимир Зеленський в ефірі передачі "Свобода слова Савіка Шустера" розповів про головні питання і свої очікування від зустрічі з Путіним. Український лідер сподівається вирішити питання з обміном полоненими до Нового року, а також домовитися про припинення вогню на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США не сподіваються, що на нормандськом саміті буде досягнуто прогресу. У Вашингтоні не вірять Путіну і вважають, що на всі домовленості з Росією потрібно дивитися скептично, так як Москва навіть якщо і підписує угоди, то не виконує їх умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?