Поки Трамп не діє: в США вирішили потужно вдарити по Північному потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Поки Трамп не діє: в США вирішили потужно вдарити по Північному потоку-2

Поки Трамп не діє: в США вирішили потужно вдарити по Північному потоку-2
Джерело:  Коммерсант

Сенатори США включили до законопроєкту про оборонний бюджет США на 2020 рік санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України. Їх повинні затвердити до 20 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Два джерела, знайомих з ходом підготовки закону, підтвердили агентству, що законодавці наполягають на санкціях щодо "Північного потоку-2", поки президент СШа Дональд Трамп не діє і не хоче ввести обмеження від свого імені. Сенатори ж пропонують накласти санкції на компанії, які займаються прокладкою труб скандального газопроводу. На їхню думку, обмеження зможуть заблокувати будівництво, яке дасть Росії нові важелі впливу в Європі.

Відзначається, що законодавці хочуть встигнути завершити редактуру законопроєкту про військовий бюджет з санкціями проти "Північного потоку-2" до 20 грудня, коли члени конгресу підуть в різдвяну відпустку.

Нагадаємо, в Росії раніше коментували наміри США вдарити по "Північному потоку-2" санкціями. У Держдумі РФ вважають, що немає ніяких підстав, що дозволяють загальмувати або зупинити газопровід. У Москві впевнені в підтримці європейських партнерів, зацікавлених в проекті, зокрема, в Німеччині, яка потребує стабільних енергопоставках, а Росія готова їх гарантувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що конгресмени США впевнені, що санкції дорого обійдуться тим, хто допомагає будувати "Північний потік-2". Вони вважають, що новими обмеженнями переконають будівельні фірми відмовитися від роботи над скандальним газопроводом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?