Сценарій затверджено: розкриті підсумки термінового засідання РНБО з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Сценарій затверджено: розкриті підсумки термінового засідання РНБО з Зеленським

Сценарій затверджено: розкриті підсумки термінового засідання РНБО з Зеленським
Джерело:  interfax.com.ua

Члени РНБО і президент України Володимир Зеленський затвердили основний сценарій по Донбасу, який буде втілювати українська сторона на нормандському саміті. Важливі підсумки термінового засідання РНБО на чолі українським лідерам розкрив секретар Ради Олексій Данилов, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час. Президент їде на нормандський формат, озброєний певний інформацією, яка, я думаю, буде абсолютно з користю використана в інтересах нашої держави", - повідомив Данилов.

Секретар РНБО уточнив, що інформацію для Зеленського на нормадскій саміт готували 22 українських державних органи і спецслужби країни. Данилов підкреслив, що одним з ключових моментів затвердженого сценарію є повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

Данилов нагадав, що Україна також хоче повернути своїх полонених, яких незаконно утримує Росія в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу. Це буде перше важливе питання, яке підніме Зеленський на нормандському саміті. Друге питання - припинення вогню на Донбасі, третій - це повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Нагадаємо, нормандський саміт, в рамках якого зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, відбудеться 9 грудня в Парижі. Початок переговорів Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона заплановано на 16:00 за місцевим часом (17:00 за київським). За планом переговори триватимуть три години до 19:00 (20:00 за Києвом), після чого учасники переговорів дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки нормандських переговорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив з важливою заявою по нормандському саміту і розповів про очікування від особистої зустрічі з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?