Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко висунув Путіну жорстку умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко висунув Путіну жорстку умову

Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко висунув Путіну жорстку умову
Джерело:  Коммерсант

Білоруський глава Олександр Лукашенко погодиться на об'єднання Білорусі і Росії тільки за тієї умови, якщо Москва забезпечить рівні економічні умови для підприємств і життя білорусів. Про це Лукашенко заявив на зустрічі з російським главою Володимиром Путіним, яка проходить сьогодні, 7 грудня, в Сочі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Ми не просимо нічого, не наполягаємо ні на чому. Ми домовилися давно, розвиваючи наш союзний договір, - люди і суб'єкти господарювання повинні мати рівні умови для життя і роботи. Рівні умови - більше нічого не треба", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що приїхав на переговори з Путіним не для того, щоб просити знизити ціни на газ або на нафту. Лукашенко запевнив, що домагається тільки рівних умов.

"Ми готові і по $200 газ купувати і нафту купувати не по $63 за барель. Головне, щоб рівні були умови. Якщо наші підприємства купують за $200, значить, і конкуруючі підприємства в Росії повинні мати таку ж ціну. В іншому випадку ми просто не задамо основу нашим відносинам. Ви як науковець, кандидат економічних наук розумієте це не гірше за мене. Ось єдина проблема, над якою в принципі працюють наші уряди. Ми зібралися для того, щоб вирішити ці питання", - звернувся Лукашенко до Путіна.

На ультиматум Лукашенко відразу ж відреагував Путін. Він привітав білоруського президента і висловив надію, що Мінськ і Москва і далі будуть робити все, щоб Білорусь і Росія об'єдналися. Путін запевнив, що в союзній державі народи двох країн будуть відчувати свою близькість і в сфері економіки, і в соціальній сфері. Путін також сказав, що хотів би, що люди від інтеграції отримали помітні переваги.

Нагадаємо, зустріч Лукашенко і Путіна почалася в Сочі 7 грудня. Раніше прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков повідомляв, що в ході переговорів вони повинні обговорити інтеграцію Росії і Білорусії, включаючи "дорожні карти" і питання щодо газу, а також великі інвестиційні проєкти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в день переговорів Путіна і Лукашенка в Мінську почалися масові протести. Сотні людей вийшли на масштабну акцію проти об'єднання Білорусі і Росії. Активісти стурбовані тим, що Росія поглине Білорусь і їх країна втратить незалежність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?