В Україні будуть по-новому призначати пенсії: хто залишиться без виплат
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні будуть по-новому призначати пенсії: хто залишиться без виплат

В Україні будуть по-новому призначати пенсії: хто залишиться без виплат
Джерело:  Коммерсант

У 2020 році не всі українці, які досягли пенсійного віку, 60 років, зможуть вийти на пенсію. Виплати будуть призначені тільки тим, хто матиме від 27 років трудового стажу. Нові вимоги до майбутніх пенсіонерів затвердив уряд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства соцполітики.

У відомстві уточнили, що 60-річним українцям, які в 2020 році не матимуть потрібний трудовий стаж, доведеться працювати до 63 і 65 років. При цьому там визнали, що до 2028 року в ці норми зможуть вкластися тільки 55% українців пенсійного віку. У міністерстві підкреслили, що підвищення вимог щодо стажу вже відбувається і фактично кількість українців пенсійного віку, але без пенсій, буде рости з кожним роком.

У 2020 році на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті українці, у яких буде 27 років стажу. 63-річним українцям буде призначатися пенсія за умови 17-27 років стажу. На пенсію в 65 років в наступному році зможуть вийти українці, у яких буде менше 17 років стажу.

Слід зазначити, що щороку вік виходу на пенсію відповідно до трудового стажу буде переглядатися на один рік. Отже, вже в 2028 році право отримувати пенсію в 60 років матимуть тільки ті українці, у яких буде більше 35 трудового стажу, в 63 роки - 25-35 років стажу, в 65 років - менше 25 років стажу.

Нагадаємо, в грудні 2019 року в Україні в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму зросли мінімальні пенсії до 1638 грн. У 2020 році заплановано ще два підвищення - в липні до 1712 грн, в грудні - до 1769 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці, які пропрацювали не менше двох років після призначення пенсії, можуть розраховувати на підвищення. Їм проведуть перерахунок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?