Порошенко несподівано звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко несподівано звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним

Порошенко несподівано звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним
Джерело:  Коммерсант

Україна вже відчувала нищівні поразки в результаті включення газу в політичний порядок денний. Президент Росії Володимир Путін використовує його як інструмент тиску на Україну. Про це заявив екс-глава України Петро Порошенко, який звернувся до діючого українського лідера Володимиру Зеленському перед нормандським самітом, повідомляє ONLINE.UA.

"Заберіть цей батіг для України з рук Путіна. Заберіть інструмент тиску на нашу країну. Переведіть газ у звичайний комерційний товар. Немає що там робити президентам", - заявив Порошенко в ефірі одного з українських телеканалів.

Порошенко впевнений, що в питаннях безпеки і незалежності України не повинно стояти питання газу, які прирікає українську сторону на поразку. Він нагадав, що в 1996 році Україна через заборгованість за газ погодилася на продовження базування Чорноморського флоту РФ в Криму ще на 25 років. Екс-глава України також нагадав про "харківські угоди".

"Що було їх природою? Газ. Ми мали дуже високі ціни на газ. Більш того, на весь світ Росія звинувачувала, що ми постійно крадемо цей газ. І для розрахунків за газ, для знижки були підписані ці ганебні зрадницькі "харківські угоди", - зазначив він.

Це не перші поради, які Порошенко дав Зеленському перед зустріччю з Путіним. Напередодні він закликав Зеленського привезти в Париж переконливі фото-, відеокадри, супутникові знімки, російські військові квитки, паспорти, фотодокази присутності новітньої російського зброї і техніки на території українського Донбасу. Крім того, Порошенко закликав Зеленського наполягати на введенні миротворців ООН на Донбас, так як, на його думку, вони є невід'ємним елементом мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський провів термінове засідання РНБО перед нормандським самітом, на якому було прийнято важливе рішення. Зокрема, був затверджений сценарій по Донбасу, з яким президент України поїде на переговори до Парижа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?