Зеленський досяг важливої ​​домовленості з МВФ: що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський досяг важливої ​​домовленості з МВФ: що відомо

Зеленський досяг важливої ​​домовленості з МВФ: що відомо
Джерело:  Коммерсант

МВФ погодився на новий кредит для України в розмірі 4 млрд. Важлива домовленість була досягнута 7 грудня в телефонній розмові президента України Володимира Зеленського з директоркою-розпорядницею Фонду Крісталіною Георгієвою, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

За підсумками розмови Георгієва підтвердила, що представники МВФ досягли згоди з владою України щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі чотирьох мільярдів спеціальних прав запозичення.

"Я запевнила президента в готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності і підвищення економіки на рівень вищого, стійкого і всеосяжного зростання, в тому числі - з новою підтримкою МВФ", - зазначила Георгієва.

Зеленський в свою чергу підкреслив, що його розмова з директоркою-розпорядницею МВФ була конструктивною. За його словами, Георгієва високо оцінила економічні досягнення нової влади і прогрес у впровадженні реформ урядом під керівництвом прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Нова програма співпраці з МВФ має на меті прискорити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця. Нас не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для прискорення зростання економіки ми спільно з нашими міжнародними партнерами продовжувати реформи, щоб наздоганяти наших сусідів по рівнем економічного розвитку і добробуту", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Україна вела переговори з МВФ щодо угоди по новому кредиту протягом останніх декількох місяців. Місія Фонду вже кілька разів відвідувала Київ, де контактувала з представниками уряду безпосередньо. У переговорах по новому кредиту було два серйозних питання - повернення Приватбанку Коломойському і незалежність НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МВФ висунув безкомпромісну вимогу українській владі по новому кредиту. У Фонді наполягали на прийнятті закону, який би заборонив повернення колишнім власникам банків, щоб отримати гарантії, що олігарху Ігорю Коломойському не повернуть Приватбанк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?