Зеленський вже проявив сміливість: Німеччина закликала Францію натиснути на Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вже проявив сміливість: Німеччина закликала Францію натиснути на Путіна

Зеленський вже проявив сміливість: Німеччина закликала Францію натиснути на Путіна
Джерело:  Коммерсант

Президент України Володимир Зеленський проявив сміливість і зробив важливі кроки для врегулювання конфлікту на Донбасі. Тепер Франція і Німеччина повинні натиснути на Росію, щоб Москва зробила кроки у відповідь. З такою заявою виступив глава МЗС Німеччини Гайко Маас перед понормандські самітом, передає ONLINE.UA з посиланням на Bild am Sonntag.

"Після кількох років бездіяльності президент Зеленський проявив сміливість, зробивши перші кроки - з усіма їх супутніми внутрішньополітичними ризиками і побічними ефектами. Тепер - черга Москви продемонструвати, що подальші домовленості можливі. З цією метою ми спільно з Францією ще повинні вплинути на Росію", - підкреслив міністр.

Гайко Маас нагадав, що зараз між Берліном і Москвою виникли серйозні політичні розбіжності, пов'язані з убивством колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі в німецькій столиці. При цьому він підкреслив, що 9 грудня в Парижі буде вирішуватися питання про "припинення совершающегося практично на щоденній основі кровопролиття на європейській території".

Відомо, що перед початком нормандського саміту канцлерка Німеччини Ангела Меркель проведе особисті зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та главою Кремля Володимиром Путіним. В рамках цих зустрічей вона має намір дати поштовх для мирного процесу і досягнення домовленостей по Донбасу.

Нагадаємо, нормандський саміт, в рамках якого зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, відбудеться 9 грудня в Парижі. Початок переговорів Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона заплановано на 16:00 за місцевим часом (17:00 за київським). За планом переговори триватимуть три години до 19:00 (20:00 за Києвом), після чого учасники переговорів дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки нормандських переговорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Зеленський зібрав термінове засідання РНБО, на якому був затверджений основний сценарій по Донбасу, з яким український лідер поїде на нормандський саміт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?