Три важливих питання: з чим Зеленський їде на нормандський саміт
Категорія
Політика
Дата публікації

Три важливих питання: з чим Зеленський їде на нормандський саміт

Три важливих питання: з чим Зеленський їде на нормандський саміт
Джерело:  Коммерсант

Обмін полоненими, яких Росія незаконно утримує у в'язницях, справжнє припинення вогню на Донбасі і вибори в ОРДЛО після виведення з українських територій російських військ - це три головних питання, з якими президент України Володимир Зеленський їде на нормандський саміт в Париж. Про головні пріоритети українського лідера повідомила його прес-секретарка Юлія Мендель, передає ONLINE.UA.

"Перші три кроки, які підніме президент Зеленський на зустрічі в Парижі: терміни і умови повернення полонених українців, справжнє, а не фейкове, припинення вогню і, звісно, виведення чужих військ і бандформувань з території Донбасу", - написала вона.

Мендель підкреслила, що перші два питання стосуються безпосередньо людських життів, тому вони важливіші для президента України. А останнє, проведення виборів на Донбасі, дозволить затвердити умови для їх проведення, серед яких головною стане виведення російських військ з українських територій.

"Так говорить закон України і проста логіка: не зможуть на Донбас зайти українські партії, не зможуть там бути міжнародні спостерігачі і не зможуть люди проголосувати відкрито і незаангажовано під дулом автоматів. Спочатку - наш кордон, потім - вибори, адже це наші території, а місцеві вибори будуть проходити по всій Україні", - підкреслила прес-секретарка Зеленського.

Мендель додала, що Зеленський їде на нормандський саміт з дуже сильною позицією, хоч Україна і знаходиться в складній ситуації. Він упевнений в підтримці Франції і Німеччини. Прес-секретарка українського лідера зазначила, що 10 грудня після саміту в Парижі війна на Донбасі не закінчиться. Але вона впевнена, що Зеленському дипломатичним шляхом вдасться припинити нескінченні смерті і жахи війни в нашій країні.

Нагадаємо, нормандський саміт, в рамках якого зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, відбудеться 9 грудня в Парижі. Початок переговорів Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона заплановано на 16:00 за місцевим часом (17:00 за київським). За планом саміт триватиме три години до 19:00 (20:00 за Києвом), після чого учасники переговорів дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки нормандських переговорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина закликала Францію натиснути на Росію і змусити Москву зробити крок назустріч Україні по Донбасу, так як український лідер Володимир Зеленський вже проявив сміливість і зробив важливі кроки по врегулюванню конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?