Вони приєднаються до ПЦУ: Епіфаній анонсував неприємний сюрприз РПЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони приєднаються до ПЦУ: Епіфаній анонсував неприємний сюрприз РПЦ

Вони приєднаються до ПЦУ: Епіфаній анонсував неприємний сюрприз РПЦ
Джерело:  Коммерсант

ПЦУ підтримує на неофіційному рівні хороші відносини з деякими архієреями Московського патріархату і незабаром вони можуть вирішити приєднатися до Православної Церкви України. З таким несподіваним прогнозом виступив митрополит Епіфаній в інтерв'ю ВВС, передає ONLINE.UA.

"Ми маємо зараз хороші стосунки з деякими архієреями РПЦ в Україні, але це неофіційні відносини. Ви розумієте, які наслідки будуть для архієрея, якщо Москва дізнається, що він спілкується з ПЦУ і має хороші настрої щодо об'єднання в майбутньому", - пояснив Епіфаній.

Митрополит підкреслив, що їх Москва досі намагається переконати, що в ПЦУ не збережеться єдність. Але цього не сталося, тому з часом священнослужителі Московського патріархату вирішать приєднатися до ПЦУ.

"Прогнози іноді бувають невдалими. Тому не хотів би прогнозувати скільки, але частина архієреїв РПЦ в Україні приєднаються до нас. Можливо, це стане для всіх сюрпризом", - уточнив Епіфаній, кажучи про те, скільки архієреїв МП відійдуть від РПЦ і приєднаються до ПЦУ .

Нагадаємо, на даний момент в ПЦУ перейшло понад 500 парафіяльних храмів і два кафедральних собору УПЦ МП. Також в жовтні відбулася історична подія для ПЦУ - архієрейський собор Елладської православної церкви визнав право патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію Православній церкви України. Елладська церква стала першою після Константинопольської, яка визнала ПЦУ. У РПЦ пригрозили проблемами грецькій церкви за це рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна може офіційно перенести дату Різдва з 7 січня на 25 грудня. Але це станеться тоді, коли суспільство буде до цього готове. З такою заявою виступив глава ПЦУ Епіфаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?