Пристайко назвав єдину мету Зеленського на нормандських переговорах
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко назвав єдину мету Зеленського на нормандських переговорах

Пристайко назвав єдину мету Зеленського на нормандських переговорах
Джерело:  online.ua

Головна мета президента України Володимира Зеленського на нормандських переговорах - захист інтересів українців, які проживають по обидва боки лінії зіткнення конфлікту на Донбасі. З важливою заявою напередодні переговорів у Парижі виступив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає ONLINE.UA.

"Завтра, під час переговорів, ми в першу чергу повинні пам'ятати про інтереси всіх українців, розділених по лінії зіткнення російською агресією і пропагандою. Мир, безпека і розвиток в єдиній, демократичній країні - єдина мета президента і всієї переговорної команди", - написав Пристайко в соцмережі.

Нагадаємо, нормандський саміт, в рамках якого зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, відбудеться 9 грудня в Парижі. Початок переговорів Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона заплановано на 16:00 за місцевим часом (17:00 за київським). За планом переговори триватимуть три години до 19:00 (20:00 за Києвом), після чого учасники дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки нормандських переговорів.

Головні питання, з яким їде Зеленський на зустріч нормандської четвірки - обмін полоненими, яких Росія незаконно утримує у в'язницях, справжнє припинення вогню на Донбасі і вибори в ОРДЛО після виведення з українських територій російських військ.

У Росії не поширюються про свої очікування і плани на нормандський саміт. Єдине, про що раніше заявляли в Кремлі, що Путін буде наполягати на прямому діалозі Києва з бойовиками ОРДЛО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зібрав термінове засідання РНБО перед нормандськими переговорами, на якому був затверджений основний сценарій по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?