Коли людина починає старіти: названо точний вік
Категорія
Технології
Дата публікації

Коли людина починає старіти: названо точний вік

Коли людина починає старіти: названо точний вік
Джерело:  online.ua

Протягом життя людини є три важливих етапи старіння. Перший відбувається вже в 34 роки, другий в 60 років, третій - в 78 років. До такого висновку прийшли американські вчені з Стенфордського університету на підставі масштабного дослідження з аналізу змін крові з віком, передає ONLINE.UA з посиланням на Nature Medicine.

До свого дослідження експерти залучили майже 4300 осіб у віці 18-95 років. У всіх добровольців взяли аналіз крові, яку досліджували на вміст близько трьох тисяч білків. В ході аналізу вони переконалися, що майже половина з цих білків значно змінюється в певному віці людини - саме в ці періоди відбуваються найважливіші перебудови в організмі.

Вчені вважають своє відкриття грандіозним, так як раніше ніхто не здогадувався про те, що майже третина всіх білків в плазмі крові змінюються з віком. Тепер по ним можна визначати вік людини з точністю до трьох років і за станом білків попереджати пацієнтів про можливі проблеми з внутрішніми органами.

Більш того, за результатами дослідження фахівці прийшли до висновку, що чоловіки і жінки старіють по-різному. З 1379 білків, зо змінюються з віком, більша частина (майже 900) вказувала на зміни віку чоловіків, а не жінок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вченим вдалося встановити вік людини, коли вона відчуває, що максимально щаслива. Згідно з даними дослідження, таких періодів зазвичай в житті два - в 23 і 69 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?