Україна посилила охорону Азовського моря бойовими кораблями: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна посилила охорону Азовського моря бойовими кораблями: що відбувається

Україна посилила охорону Азовського моря бойовими кораблями: що відбувається
Джерело:  interfax.com.ua

ВМС України сформували новий дивізіон надводних сил в Азовському морі, до складу якого увійшли бойових кораблі. Пунктами базування нового дивізіону, потужності якого спрямовані на посилення безпеки держкордону, стали порти Бердянська і Маріуполя. Про це повідомив командувач ВМС Ігор Воронченко, передадет ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У новий дивізіон увійшли: пошуково-рятувальне судно "Донбас" (A500), морський буксир "Корець" (A830), малий броньований артилерійський катер "Лубни" і малий броньований артилерійський катер "Кременчук". Найближчим часом бойовий і чисельний склад дивізіону планують наростити за рахунок введення нових бойових одиниць.

Воронченко додав, що незабаром український флот поповнить малий броньований артилерійський катер класу "Гюрза-М". Він уже побудований на заводі "Кузня на Рибальському" і найближчим часом почне проходити випробування. "Гюрза-М" повністю відповідає стандартам НАТО. У своєму озброєнні він має гармату, кулемет і ракетні комплекси. Він призначений для охорони і оборони портів та морських або річкових комунікацій в межах територіальних морських вод, посилення охорони держкордону, участі в різнопланових операціях Держприкордонслужби в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну.

Нагадаємо, Росія продовжує загострювати ситуацію в Азовському морі в районі Керченської протоки. Вона підсилює блокування для проходження українських кораблів. За даними експертів, тільки за останні місяці тривалість штучної затримки український судів зросла більш ніж в три рази.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, влада РФ посилила угруповання в Азовському морі  малим протичовневим кораблем (МПК) "Єйськ" (054) проекту 1124М Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?