Буде важко: у Зеленського дали важливу пораду українцям перед нормандським самітом
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде важко: у Зеленського дали важливу пораду українцям перед нормандським самітом

Буде важко: у Зеленського дали важливу пораду українцям перед нормандським самітом
Джерело:  online.ua

Нормандський саміт в Парижі - цей дипломатичний наступ України, так як три роки нічого не відбувалося і всі уникали зустрічі лідерів нормандської четвірки. Переговори будуть складними, так як у президента України Володимира Зеленського багато "червоних ліній", але якими б не були підсумки нормандського саміту, не варто дізнаватися про них в російських новинах. Таку пораду українцям дав віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє ONLINE.UA.

"Зустріч в Нормандії - це дипломатичний наступ України. Буде важко, але вже є одна порада - про що б в кінцевому підсумку ні домовилися в Парижі, не дізнавайтеся про це з російських новин", - написав він.

Кулеба переконаний, що Україна зможе повернути свої території на окупованому Донбасі і в Криму. Він нагадав, що коли Зеленський вів переговори про звільнення з полону українського режисера Олега Сенцова, мало хто вірив в успіх. Але в підсумку його вдалося повернути.

"Чесно кажучи, я мало вірив в повернення Сенцова. Занадто символічною фігурою він був для Путіна. А його вдалося повернути. Зараз багато людей не вірять в повернення Донбасу з Кримом. Але і їх повернемо", - запевнив Кулеба.

Нагадаємо, нормандський саміт розпочнеться сьогодні, 9 грудня, о 17:00 в Парижі. На нього попередньо відведено 2,5 години, після чого лідери нормандської четвірки, Володимир Зеленський, Володимир Путін, Ангела Меркель і Еммануель Макрон дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки переговорів. Відомо, що перед нормандським самітом окремі зустрічі з Путіним і Зеленським проведуть президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. За графіком, з Макроном Зеленський зустрінеться о 16:05 за київським часом, з Меркель - о 16:30.

Окрема зустріч президентів Росії і України Володимира Путіна та Володимира Зеленського в Парижі відбудеться після нормандського саміту. У Кремлі підтвердили, що вона не буде обмежена за часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зайняла жорстку позицію перед нормандським самітом. У Кремлі повідомили, що Путін буде наполягати на безальтернативності Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?