Третій Український Жіночий Конгрес пройде в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Третій Український Жіночий Конгрес пройде в Києві

Третій Український Жіночий Конгрес пройде в Києві
Джерело:  online.ua

У Києві 10 і 11 грудня відбудеться Третій Український Жіночий Конгрес, організований громадською організацією "Український Жіночий Конгрес" за ініціативою міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді України "Рівні можливості". Його початок заплановано на 9:30, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Конгресу.

Третій Український Жіночий Конгресі збере близько 700 учасників, в числі яких будуть перші особи всіх гілок української влади, успішні представники бізнесу та громадськості. До обговорення ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства і політики як базового елементу стійкого розвитку нашої держави приєднаються міжнародні спікери. Серед них: спецпредставниця генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру і безпеки Клер Хатчінсон, спецпредставниця генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя, а також міжнародні парламентарки, представниці іноземних урядів і посольств.

В рамках Конгресу будуть проведені 9 дискусійних панелей з питань рівного доступу жінок до участі в політичній та економічній сферах розвитку країни, залучення жінок в сектор безпеки і побудови миру, боротьби з ґендерно обумовленим насильством, а також подолання стереотипів та посилення ґендерної освіти і виховання.

Програма дискусійних платформ Конгресу на 10 грудня:

  • Ґендерний вимір реформ в Україні. Міжнародні тренди політики рівних можливостей.

  • Зміна політичного порядку денного в Україні: чи є більше рівності?

  • Які можливості у жінок в правозахисній сфері? Чи є місце ґендерним стереотипам?

  • Освіта і сімейне виховання: як відповідати сучасним викликам?

  • Формування і реалізація державної ґендерної політики на місцевому рівні.

Програма дискусійних платформ Конгресу на 11 грудня:

  • Національні особливості ґендерної політики.

  • Спеціальна платформа: Покоління z про рівність і свободу.

  • Ґендерна рівність в економіці: як створити справедливі умови праці і професійного розвитку?

  • Забезпечення ґендерної рівності як запорука досягнення стійкого миру.

  • Принципи рівності прав і можливостей: стратегія «win-win».

Додамо, що станом на жовтень 2019 року Україна посідає 102 місце серед 192 країн за представництвом жінок у роботі парламенту, але ще в лютому поточного року вона займала 157 місце в цьому списку. Сьогодні в українському парламенті 20,5% жінок, хоча в попередньому скликанні було лише 11,6% жінок. Таким чином Україна демонструє успіх в аспекті участі жінок у політичному житті, проте все ж поки поступається середньоєвропейської практиці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відбувся Медійний Марафон "Рівність в політиці", присвячений обговоренню рівного доступу до участі в політиці жінок і чоловіків на всіх рівнях і спрямований на заохочення публічного діалогу щодо переваг гендерної рівності в політиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?