Призначення нового прем'єра: Фінляндія встановила світовий політичний рекорд
Категорія
Світ
Дата публікації

Призначення нового прем'єра: Фінляндія встановила світовий політичний рекорд

Призначення нового прем'єра: Фінляндія встановила світовий політичний рекорд
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів Фінляндії очолила 34-річна Санна Марін, яка стала таким чином наймолодшою прем'єр-міністеркою у світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Yle.

Рішення прийняли у раді уповноважених Соціал-демократичної партії країни у неділю, 9 грудня. Кандидатуру міністерки транспорту та зв'язку Марін підтримали 32 представники політсили.

Іншим кандидатом на посаду прем'єра був Антті Ліндтман, який очолював парламентську фракцію соціал-демократів.

Цікаво, що це перший випадок, коли Фінляндією керуватиме так звана "жіноча п'ятірка". Наразі у коаліції усі партії очолюють жінки.

Планується, що члени парламенту проведуть голосування щодо Марін у вівторок, 10 грудня. Потім президент країни офіційно призначить новий уряд.

Минулий прем'єр Антті Рінне вирішив піти з посади через брак довіри до нього коаліційного партнера - Центристської партії.

Як повідомляв ONLINE.UA, до недавнього часу у п ершості з віку прем'єр-міністра належала Україні. У серні 2019 року український уряд очолив 35-річний Олексій Гончарук. Він назвав себе та свою команду нібито технократами, які доб'ються суттєвого зростання ВВП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?