Імпортний газ для України різко подешевшав - деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Імпортний газ для України різко подешевшав - деталі

Імпортний газ для України різко подешевшав - деталі
Джерело:  online.ua

Минулого місяця вартість закуповуваного Україною газу знизилася на 11,1% - до 177,38 доларів або 4276,6958 грн за тисячу кубометрів. Це зазначається на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з посиланням на дані ДФС, передає ONLINE.UA.

У відомстві підкреслили, що в жовтні вартість імпортного газу становила 199,5133 доларів за тисячу кубометрів. Що цікаво, у гривневому еквіваленті (за рахунок зміцнення гривні) ціна газу знизилася на 14,3% в порівнянні з жовтнем, коли вона становила 4988,4620 грн за тисячу кубометрів.

Варто зазначити, нещодавно український уряд прийняв рішення про фіксовану ціну на газ. Тепер громадяни України можуть підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ". Вона гарантує, що ціни на газ в платіжках будуть на рівні 8 гривень за кубометр протягом опалювального періоду.

Водночас ЗМІ повідомляли, що з нового року ціни на газ для населення можуть підскочити до 12,9 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв поставив Україні ультиматум. Він вимагає, щоб Нафтогаз відмовився від стягнення боргів з Газпрому, інакше Росія не погодиться на контракт по транзиту газу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що договір по транзиту російського газу через Україну на умови нульового варіанту — це перш за все виконання Росією зобов’язань по Стокгольмському арбітражу на суму в 3 млрд доларів. Забути про цей борг Україна не може і навіть готова прийняти його газом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?