У Німеччині раптово заговорили про скасування санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині раптово заговорили про скасування санкцій проти Росії

У Німеччині раптово заговорили про скасування санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

На даний момент у Євросоюзу немає причин для скасування санкцій проти Росії. Ослаблення санкційного режиму можна буде обговорювати тільки після поліпшення відносин ЄС і РФ, а це можливо тільки після досягнення миру в Україні. З такою заявою перед нормандським самітом в Парижі виступив глава МЗС Німеччини Гайко Маас, передає ONLINE.UA.

"Внесок у встановлення миру в Україні - це ключ до поліпшення відносин між ЄС і Росією. Люди в Східній Україні занадто довго чекали світу. На даний момент немає причин змінювати режим санкцій ЄС", - заявив Маас.

Він підкреслив, що Німеччина чекає від Росії конкретних кроків назустріч Україні в питанні політичного вирішення ситуації на Донбасі. Маас вважає, що Москва повинна бути зацікавлена у врегулюванні конфлікту, так як відносини між Європою та Росією в значній мірі залежать від ситуації в Україні.

"Президент України Володимир Зеленський зробив явний крок вперед в питанні демілітаризації, тепер ми, природно, очікуємо того ж від Росії", - підкреслив Маас.

Нагадаємо, нормандський саміт в Парижі розпочнеться сьогодні, 9 грудня, о 17:00. На нього попередньо відведено 2,5 години, після чого лідери нормандської четвірки, Володимир Зеленський, Володимир Путін, Ангела Меркель і Еммануель Макрон, дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки переговорів.

Відомо, що перед нормандським самітом окремі зустрічі з Путіним і Зеленським проведуть президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. За графіком, з Макроном Зеленський зустрінеться о 16:05 за київським часом, з Меркель - о 16:30. Окрема зустріч президентів Росії і України Володимира Путіна та Володимира Зеленського в Парижі відбудеться після нормандського саміту. У Кремлі підтвердили, що вона не буде обмежена за часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зайняла жорстку позицію перед нормандським самітом. У Кремлі повідомили, що Путін буде дотримуватися на переговорах позиції по безальтернативності Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?