Це вражаюче: МВФ несподівано звернувся до України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це вражаюче: МВФ несподівано звернувся до України

Це вражаюче: МВФ несподівано звернувся до України

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва неочікувано для всіх відзначила "вражаючий прогрес" України у просуванні реформ. Вона щедро похвалила старання команди українського лідера Володимира Зеленського та самого глави держави, а також вкотре наголосила, що економічний успіх України залежить від верховенства права та усунення корисливих інтересів в економіці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

За словами очільниці МВФ, наразі українській владі вкрай важливо зберегти результати очищення банківської системи і відшкодувати відповідні втрати платників податків. Окрім того, наголошується на тому, що Георгієва провела конструктивну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським.

"Під час нашої бесіди я подякувала Президенту за вражаючий прогрес, досягнутий ним і його урядом за останні кілька місяців у просуванні реформ і продовженні розумної економічної політики. Я запевнила Президента в готовності МВФ підтримати програму влади з підтримки макроекономічної стабільності і становлення економіки на шлях більш високого, стійкого і всеосяжного зростання", - наголосила Георгієва.

Варто зазначити, що очільниця Фонду підтвердила досягнення угоди на рівні персоналу про нову трирічну програму розширеного фінансування для України за підтримки МВФ обсягом 4 мільярди SDR, або близько 5,5 мільярдів доларів, зазначивши, що рішення підлягає затвердженню керівництвом фонду.

Як повідомляв ONLINE.UA, в результаті досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, Україна нарешті отримала можливість отримати 500 мільйонів євро допомоги від ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?