Стоп війні Путіна: активістки влаштували оголену провокацію біля Єлисейського палацу
Категорія
Світ
Дата публікації

Стоп війні Путіна: активістки влаштували оголену провокацію біля Єлисейського палацу

Стоп війні Путіна: активістки влаштували оголену провокацію біля Єлисейського палацу
Джерело:  Коммерсант

У Парижі перед нормандським самітом, на якому зустрінуться лідери Франції, Німеччини, України та Росії, активістки Femen влаштували оголену провокацію. Вони намагалися прорватися до Єлисейського палацу з гаслом "Стоп війні Путіна". Відео інциденту потрапило в мережу, повідомляє ONLINE.UA.

На відео видно, що перед Єлисейським палацом до приїзду Ангели Меркель, Еммануеля Макрона, Володимира Зеленського та Володимира Путіна зібралося багато журналістів. Серед них виявилися представниці Femen. Дівчата раптово роздяглися і, викрикуючи "Stop Putin's wars", перестрибнули через паркан. На тілах активісток були зображені прапори України, Сирії та Грузії.

Інцидент швидко врегулювали правоохоронці. Співробітники поліції повалили активісток на землю, після чого затримали - і повели в невідомому напрямку.

Нагадаємо, нормандський саміт в Парижі розпочнеться сьогодні, 9 грудня, о 17:00. На нього попередньо відведено 2,5 години, після чого лідери нормандської четвірки, Володимир Зеленський, Володимир Путін, Ангела Меркель і Еммануель Макрон, дадуть спільну прес-конференцію, на якій підіб'ють підсумки переговорів.

Відомо, що перед нормандським самітом окремі зустрічі з Путіним і Зеленським проведуть президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель. За графіком, з Макрона Зеленський зустрінеться о 16:05 за київським часом, з Меркель - о 16:30. Окрема зустріч президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського в Парижі відбудеться після нормандського саміту. У Кремлі підтвердили, що вона не буде обмежена за часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зайняла жорстку позицію перед нормандським самітом. Прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков повідомив, що настрій Москви на зустріч серйозний, а Путін на переговорах буде відстоювати безальтернативність Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?