Нормандська зустріч розпочалася - дивіться першими онлайн-трансляцію
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандська зустріч розпочалася - дивіться першими онлайн-трансляцію

Нормандська зустріч розпочалася - дивіться першими онлайн-трансляцію
Джерело:  online.ua

9 грудня у Парижі, столиці Франції, нарешті стартував довгоочікуваний нормандський саміт, участь у якому беруть лідери України Володимир Зеленський, Франції Еммануель Макрон, Німеччини Ангела Меркель і Росії Володимир Путін, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зазначити, що глава України Володимир Зеленський вже прибув на саміт до Єлисейського палацу.

"Президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу в Парижі, де матиме низку двосторонніх перемовин і візьме участь у зустрічі лідерів країн – учасниць Нормандського формату", - пише пресслужба українського лідера.

Що цікаво, очільник Кремля Володимир Путін теж вже прибув своїм літаком до Парижа. Відео-доказом поділився російський журналіст Дмитро Смирнов.

Як відомо, Володимир Зеленський має намір обговорити припинення війни на Донбасі. Зокрема – питання розведення військ, обмін полоненими, текст формули Штайнмаєра та тему окупованого Криму. Окрім того, український лідер обіцяв домовитися з Путіним про новий обмін полоненими – "всіх на всіх" до кінця 2019 року. За останніми даними, в полоні в ОРДЛО залишаються 227 українців, а в Росії – ще 115.

Зеленський наголосив, що вимагатиме на саміті, аби майбутні місцеві вибори в ОРДЛО відбулися за українським законодавством, а кордони були під контролем держави. При цьому ще до виборів з окупованих територій мають бути виведені всі незаконні збройні формування. Що стосується питання Криму, то президент обіцяв запропонувати новий формат. Зокрема – залучити до обговорення цієї теми США.

Варто зазначити, що перед самітом припускалося, що на зустрічі може гостро постати питання постачання газу. Зокрема, що президент РФ шантажуватиме Україну, адже попередній контракт про транзит газу між Росією та Україною завершується 31 грудня, а укладення нового поки під питанням.

Дивіться онлайн-трансляцію нормандської зустрічі на ONLINE.UA:

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що плани Зеленського та Путіна щодо особистої зустрічі неочікувано почали змінюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?