Канада несподівано звернулася до України на тлі "нормандського саміту"
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада несподівано звернулася до України на тлі "нормандського саміту"

Канада несподівано звернулася до України на тлі "нормандського саміту"
Джерело:  online.ua

У канадському уряді оголосили підтримку Україні, її суверенітету й територіальній цілісності на тлі проведення переговорів "нормандської четвірки". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Особисто підтримку українській позиції висловив міністр закордонних справ Франсуа-Філіп Шампань. За його словами, Канада завжди підтримувала Київ та планує робити це надалі.

"Лідери України, Росії, Франції та Німеччини зустрічаються в Парижі у нормандському форматі, і Канада підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми завжди будемо стояти з народом України у їхньому прагненні до миру, стабільності та процвітання", - заявив дипломат.

Нагадаємо, початок "нормандського саміту" за офіційним розкладом очікується о 17:00 за українським часом. Напередодні лідери країн проведуть низку двосторонніх особистих зустрічей. Зокрема, канцлерка Ангела Меркель та президент Еммануель Макрон зустрінуться окремо з іншими колегами - Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

Як повідомляв ONLINE.UA, усі державні лідери вже прибули до Єлісейського палацу у Парижі для переговорів. Незадовго до 17:00 особисту зустріч почали Зеленський з Макроном. Паралельно Меркель зустрілась із Путіним. Як можна бачити, вже можна очікувати затримку у графіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?