Навіщо Зеленський зустрівся з Макроном перед "нормандськими переговорами" - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Зеленський зустрівся з Макроном перед "нормандськими переговорами" - що відомо

Навіщо Зеленський зустрівся з Макроном перед "нормандськими переговорами" - що відомо
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Завершив зустріч з французьким колегою Еммануелем Макроном у форматі тет-а-тет. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Наразі лідери країн "нормандської четвірки" перебувають у Єлісейському палаці у Парижі. Незабаром вони зустрінуться за одним столом для обговорення врегулювання в Україні. Напередодні заплановано по дві окремі зустрічі у паралельному форматі.

"Це була перша двостороння зустріч у рамках перемовин, запланованих сьогодні для напрацювання бачення щодо завершення війни на Донбасі. Еммануель Макрон як сторона, що приймає, ознайомив Володимира Зеленського зі сценарієм та форматом проведення переговорів", - пояснила українська сторона.

Водночас німецька канцлерка Ангела Меркель зустрілася з російським президентом Володимиром Путіним. Після першої зустрічі Макрон та Меркель ніби "поміняються" місцями та зустрінуться з іншими лідерами.

Цікаво, що переговори у "нормандському форматі" було заплановано на 17:00 за київським часом. Їх доведеться перенести через особисті зустрічі.

Як повідомляв ONLINE.UA, український державний лідер Володимир Зеленський прибув до Єлісейського палацу одразу після канцлерки ФРН. останнім до місця "нормандського саміту" прибув російський президент Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?