СБУ викрила розкрадання на Луганщині, яке призвело до фінансування "ЛНР"
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ викрила розкрадання на Луганщині, яке призвело до фінансування "ЛНР"

СБУ викрила розкрадання на Луганщині, яке призвело до фінансування "ЛНР"
Джерело:  online.ua

СБУ виявила злочинну схему розкрадання державних коштів на Луганщині, фігурантами якої стали місцеві посадовці та будівельна компанія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво спецслужби.

За офіційними даними, кошти, які були привласнені, виділяли спеціально на відновлення та розвиток соціальної інфраструктури у регіоні. Відомо, що менеджери фірми заволоділи 10 мільйонами гривень під час будівництва дитячого будинку. У цьому їм допомогли держслужбовці.

Корупціонери у кілька разів завищили ціну матеріалів для будівництва. Отримані кошти опинилися на рахунках фіктивних компаній з Харкова.

"Відмивання грошей відбувалося через конвертаційний центр. Отриману готівку зловмисники привласнили. Частину виведених у "тінь" грошей комерсант перевозив до тимчасово окупованого Луганська. Там він вкладав кошти у діяльність підконтрольної будівельної компанії, яка регулярно здійснює відрахування до так званого "бюджету" квазіреспубліки", - пояснили силовики.

Наразі слідчі дії торкнулися підрядників у Києві, двох конвертаційних центрів, місць проживання фігурантів. СБУ виявила безліч доказів щодо злочинів та гроші загальною сумою у 2,6 мільйона гривень готівкою.

Як повідомляв ONLINE.UA, силовики СБУ влаштували масивні обшуки в мерії Одеси. Вони пов'язані з кримінальним провадженням щодо розкрадання близько 100 мільйонів державних гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?