Нарешті розпочалися переговори лідерів нормандської четвірки - найважливіше
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті розпочалися переговори лідерів нормандської четвірки - найважливіше

Нарешті розпочалися переговори лідерів нормандської четвірки - найважливіше
Джерело:  online.ua

У Парижі, у Єлисейському палаці, нарешті закінчилися усі двосторонні переговори й почалися чотиристоронні переговори у "Нормандському форматі", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Як відомо, спочатку відбулася зустріч українського лідера Володимира Зеленського з французьким колегою Еммануелем Макроном та із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, також із обома європейськими лідерами зустрівся Володимир Путін. Варто зазначити, що Меркель також провела короткі координаційні переговори із Макроном.

Що цікаво, коли лідери "нормандської четвірки" сіли за один стіл, журналістам дали можливість сфотографувати президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини – і попросили представників ЗМІ залишити залу. Міжнародні лідери будуть спілкуватися без преси, журналістам не дозволили бути навіть на початку їхнього спілкування.

"Вони вирішили не виходити до преси доти, доки не завершиться остання двостороння зустріч – між Зеленським та Путіним, яка відбудеться вже після засідання у форматі "четвірки". Далі лідери зустрінуться знову, у форматі робочої вечері, та обговорять домовлене. Наразі очікується, що підсумкова пресконференція почнеться після вечері, о 21:00 за Парижем (22:00 за київським часом)", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародний оглядач І ван Яковина здивував прогнозом щодо можливих результатів саміту у нормандському форматі. На його думку, сьогодні у Парижі у Володимира Зеленського набагато краща позиція, ніж у Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?