Генасамблея ООН прийняла нову резолюцію по Криму: Росії висунули жорсткі вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Генасамблея ООН прийняла нову резолюцію по Криму: Росії висунули жорсткі вимоги

Генасамблея ООН прийняла нову резолюцію по Криму: Росії висунули жорсткі вимоги
Джерело:  online.ua

У понеділок, 9 грудня, Генасамблея ООН прийняла важливу резолюцію по Криму. Документ підтримали 63 країни, проти виступили 19 країн, серед них Вірменія, Білорусь, Іран, Сирія, Сербія, Венесуела. Про прийняття важливого документа повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Постійного представництва України в ООН.

У новій резолюції по Криму містяться принципово нові положення. Зокрема, резолюція закликає Росію "утриматися від зусиль по розширенню своєї юрисдикції на ядерні об'єкти і інфраструктуру в Криму". У документі висловлюється стурбованість з приводу використання захоплених окупантами українських підприємств оборонної промисловості.

Крім того, в резолюції Росії нагадали про заборону закликати в армію держави-окупанта осіб з окупованих територій, "в тому числі шляхом тиску чи пропаганди, спрямованих на забезпечення добровільного призову". Згадали в резолюції і ситуацію в Чорному та Азовському морях, в тому числі поблизу Керченської протоки. Зокрема, резолюція засуджує РФ за незаконне будівництво Кримського моста, який сприяє мілітаризації Криму і "обмежує розмір судів, які можуть дістатися до українських портів на узбережжі Азовського моря".

Також в документі міститься заклик до всіх держав-членів співпрацювати з ООН для якнайшвидшого припинення російської окупації Криму і утримуватися від будь-яких угод з РФ по Криму, які не відповідають цієї мети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналогічна резолюція по Криму приймалася Генасамблеєю ООН і в минулому році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?