Вибори на Донбасі: що вирішили Зеленський та Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі: що вирішили Зеленський та Путін

Вибори на Донбасі: що вирішили Зеленський та Путін
Джерело:  Hromadske

Президенти України та Російської Федерації не дійшли спільної позиції щодо виборів на окупованій частині Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За відомостями інформованого дежерела в українській делегації у Парижі, Володимир Зеленський та Володимир Путін не досягли компромісу. Перший пропонував організувати вибори буквально через півтори доби після виведення іноземних військ з ОРДЛО.

Російський лідер не погодився з такою ідеєю. Окрім того, він не погодився на повернення під український контроль непідвласного Києву відрізку кордону з РФ.

Нагадаємо, зустріч лідерів "нормандської четвірки" почалася близько 18:00 за українським часом. Переговори організовано у паризькому Єлісейському палаці. Їх перервали для окремої особистої бесіди між Зеленським та Путіним.

Однією з тем зустрічі стало питання газового транзиту. Чинний контракт втрачає силу 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії запропонував українській стороні переговорів повністю у дзеркальному порядку відвести війська на Донбасі. Київ не погодився з цією пропозицією від агресора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?