США підготували санкції проти "Північного потоку-2" - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США підготували санкції проти "Північного потоку-2" - що відомо

США підготували санкції проти "Північного потоку-2" - що відомо

Американський Конгрес узгодив санкції проти будівництва газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За відомостями комітету з питань збройних справ Сенату США, відповідні витрати додали у військовий бюджет на 2020 рік.

"З метою забезпечення енергетичної безпеки Європи бюджет передбачає запровадження санкцій щодо пов'язаних з Росією трубопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", - пояснили у відомстві.

Окрім того, Конгрес погодився з забороною на продаж Туреччині літаків F-35. Це пов'язано з придбанням країною російських ЗРК С-400.

"Найближчими днями Конгрес ухвалить, і президент підпише цільові санкції, які будуть робити саме це, конкретно штрафувати компанії, які беруть участь у встановленні трубопроводу", - цитує видання сенатора-республіканця Теда Круза.

Політик вважає, нові санкції щонайменше на рік зупинять будівництво проєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що під прицілом Конгресу США знаходяться не безпосередньо "Північний потік-2" чи РФ. Вони спрямовані перш за все на компанії-підрядники, які займаються будівництвом. Російський уряд не може самостійно цим займатися, тож наймає іноземні фірми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?