Можлива газова війна: Кабмін зробив важливе попередження українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Можлива газова війна: Кабмін зробив важливе попередження українцям

Можлива газова війна: Кабмін зробив важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Олексій Гончарук зробив важливе попередження усім українцям. Він звернув увагу на те, що команда Володимира Зеленського вивела питання транзиту газу за межі обговорення ситуації на Донбасі. Однак громадянам України треба підготуватися до можливої "газової війни" з Кремлем. Про це прем’єр повідомив у своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Ми досягли своєї мети в газовому питанні – вивели питання транзиту газу за межі обговорення ситуації на Донбасі. Не домовилися про контракт, але цього і не мало відбутися в Парижі. Україна буде домовлятися про газ далі, можливо непросто, можливо – з "газовою війною". Але ми повністю готові до цього: наші сховища наповнені, нашу логіку підтримують ЄС і рішення Стокгольмського арбітражу, а Північний потік 2 не добудований", - наголосив очільник Кабміну.

За словами самого Олексія Гончарука,  зустріч у Парижі є "однозначним дипломатичним успіхом" президента Володимира Зеленського. Політик також вкотре підкреслив, що уряд націлений на довгостроковий контракт. У Парижі було підкреслено, що борг "Газпрому" Київ не подарує. Один з можливих сценаріїв, які є на озброєнні в української сторони – борг можуть прийняти газом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер Володимир Зеленський пообіцяв усім українцям, що офіційний Київ підпише договір із Москвою про поставки газу "за кращими умовами, ніж до цього".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?