В МЗС назвали головні досягнення "нормандського саміту"
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС назвали головні досягнення "нормандського саміту"

В МЗС назвали головні досягнення "нормандського саміту"
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко резюмував головними тезами за підсумками переговорів "нормандської четвірки" у Парижі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За його словами, першою домовленістю стало узгодження повного припинення вогню на Донбасі ще до кінця 2019 року. Окрім того, СММ ОБСЄ отримає розширений мандат, який дозволить працювати у форматі 24/7.

"Взаємне звільнення утримуваних осіб "всіх встановлених на всіх встановлених" до 31 грудня. План - завершити якнайшвидше за принципом "всіх на всіх". Для цього домовились про допуск Червоного хреста та інших гуманітарних організацій", - оголосив подальшу тезу Пристайко.

Також сторони домовилися про новий раунд розведення на Донбасі на трьох інших ділянках, введення "формули Штайнмаєра" у законодавство, але без жодної федералізації.

"Місцеві вибори лише за українським законодавством та згідно з високими стандартами ОБСЄ. Наша позиція щодо контролю над кордоном незмінна. Поступово рухатимемося в цей бік", - підкреслив дипломат.

Він додав, що наступну зустріч у цьому форматі планують за 4 місяці.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що саміт "нормандської четвірки" з Володимиром Зеленським став першим, де взагалі згадували Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?