Церемонія вручення Нобелівської премії-2019 - дивіться онлайн-трансляцію
Категорія
Світ
Дата публікації

Церемонія вручення Нобелівської премії-2019 - дивіться онлайн-трансляцію

Церемонія вручення Нобелівської премії-2019 - дивіться онлайн-трансляцію
Джерело:  online.ua

10 грудня у Стокгольмі та Осло нарешті відбудуться довгоочікувана церемонії вручення Нобелівських премій. Окрім того, заплановано святковий банкет для лауреатів і гостей. Як відомо, заходи проходять в день пам'яті Альфреда Нобеля, який помер 10 грудня 1896 року. Першою вручатимуть Нобелівську премію миру. Насолодитися подією можна буде в онлайн-режимі на ONLINE.UA.

"10 грудня 14 нобелівських лауреатів мають отримати почесні дипломи та золоті медалі в Стокгольмській філармонії з рук короля Швеції Карла ХVI Густава. Премію миру, згідно із заповітом Альфреда Нобеля, вручає голова Норвезького Нобелівського комітету в Осло. Церемонія пройде в ратуші, на ній будуть присутніми члени норвезького уряду та королівської сім'ї", - сказано на сайті пермії.

Варто зазначити, що цьогоріч Нобелівську премію миру отримав прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі. Відомому політику присудили цю нагороду за зусилля щодо досягнення миру та міжнародного співробітництва, зокрема за рішучу ініціативу щодо врегулювання прикордонного конфлікту із сусідньою Еритреєю. Премію також призначено для визнання всіх зацікавлених сторін, які працюють за мир та примирення в Ефіопії та в регіонах Східної та Північно-Східної Африки.

Абій Ахмед Алі

Варто наголосити, що за свої перші 100 днів на посаді прем’єр-міністра Абій Ахмед:

  • скасував надзвичайний стан країни,

  • призначив амністію тисячам політв’язнів,

  • припинив цензуру в ЗМІ,

  • легалізував незаконні опозиційні групи,

  • звільнив військових та цивільних лідерів, які підозрюються у корупції,

  • значно посилив вплив жінки в ефіопському політичному та громадському житті,

  • пообіцяв посилити демократію шляхом проведення вільних та чесних виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 жовтня були оголошені лауреати Нобелівської премії 2019 з літератури. Премії присудили відразу двом письменникам, так як в 2018 році через скандал літературна нагорода не присуджувалася нікому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?