Путін почав залякувати можливою "різаниною" в Україні - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін почав залякувати можливою "різаниною" в Україні - подробиці

Путін почав залякувати можливою "різаниною" в Україні - подробиці
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Російський президент Володимир Путін почав залякувати можливими етнічними чистками на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, питання про переслідування громадян з ОРДЛО підіймали під час переговорів за участю українського лідера Володимира Зеленського.

"Досі не ухвалено закону про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час порушує питання: дайте нам можливість закрити кордон військами", - підкреслив Путін.

Він пояснив, що у разі повернення кордону без закону "Сребрениця буде". Нібито Зеленський зараз протистоїть українським націоналістам.

"І не зрозуміло, що там станеться і хто ними керуватиме, коли вони (націоналісти) ввійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям", - додав президент.

Цікаво, як Путін ототожнює правоохоронні органи, силові та військові структури з абстрактними "націоналістами", які нібито повинні "увійти" на Донбас.

Згадані події у сербській Сребрениці - один з найкривавіших та найтрагічніших епізодів Боснійської війни. У цьому місті було утворено зону безпеки, але сербські війська під командуванням генерала Ратко Младича силою взяли його у 1995 році. Вони почали етнічну чистку - загинули тисячі місцевих мусульман.

Загалом Сребрениця кілька разів переходила з рук у руки під час конфлікту. Перед цими резонансними подіями, які звуть геноцидом, серби також зазнавали нападів та репресій з боку боснійських мусульман.

Саме з цими етнічними війнами та злочинами порівняв Путін події на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, наступного дня після переговорів 9 грудня у Кремлі розповіли про "складнощі" у зустрічах на президентському рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?