Розслідування ФБР: Путін визнав, що російський олігарх "купив" ЧС-2018 у президента ФІФА
Категорія
Світ
Дата публікації

Розслідування ФБР: Путін визнав, що російський олігарх "купив" ЧС-2018 у президента ФІФА

Розслідування ФБР: Путін визнав, що російський олігарх "купив" ЧС-2018 у президента ФІФА
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції Сполучених Штатів оприлюднило звіт ФБР, де опосередковано згадується твердження президента РФ Володимира Путіна про ЧС-2018 з футболу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky Sports.

Звіт у 430 сторінок від британського розвідника Крістофера Стіла стосується перш за все російського втручання у вибори президента США-2016. Окрім цього, там є згадка про підтвердження Путіна щодо підкупу ФІФА заради світового турніру.

"У липні 2011 року Стіл представив звіт, в якому коротко викладено ймовірну розмову між тодішнім президентом Росії Дмитром Медведєвим та прем'єр-міністром Володимиром Путіним, в якому, згідно зі звітом, Путін визнав, що російський олігарх підкупив президента ФІФА, щоб Росія могла виграти право на проведення чемпіонату світу з футболу у 2018 році", - свідчать документи.

Стіл надав ФБР контакти з двома британськими посадовцями, які мали дані про можливий підкуп. Вже 2015 року він подав звіт, у якому згадувалося підтвердження хабаря російським чиновником.

У документах немає відомостей про олігарха, відповідального за підкуп. Також не згадується ім'я очільника ФІФА, але добре відомо, що президентом асоціації у той час був Йозеф Блаттер.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно WADA відсторонила РФ від участі в Олімпіадах та інших світових змагань на 4 роки. На це Путін відповів, що російська сторона буде подавати оскарження на рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?