У Путіна здивували реакцією на нові потужні санкції США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна здивували реакцією на нові потужні санкції США

У Путіна здивували реакцією на нові потужні санкції США
Джерело:  online.ua

Російський дипломат, очільник МЗС РФ Сергій Лавров після свого візиту до Вашингтона нарешті прокоментував нові потужні санкції Штатів проти "Північного потоку-2" та "Турецького потоку". Він наголосив, що подібні обмеження з боку США не зупинять РФ та будівництво газопроводів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами Лаврова, офіційний Вашингтон робить усе, щоб погіршити відносини з Москвою.

"Ми звикли до такого роду нападів, знаємо, як реагувати на них, і запевняю, що ні "Північний потік-2", ні "Турецький потік" не зупиняться", - заявив скандальний російський дипломат.

Сергій Лавров

Що цікаво, нещодавно влада ФРН поскаржилася, що ці санкції загрожують суверенітету Європейського союзу. Комітет німецької економіки розцінює санкції Штатів проти газопроводу як напад на суверенітет ЄС, атакож несприятливий сигнал для досягнутих раніше домовленостей.

Варто звернути увагу на те, що американський Конгрес включив до оборонного бюджету на 2020 рік санкції проти двох російських газопроводів - "Північний потік-2" і "Турецький потік". Вказано, що 9 грудня обидві палати Конгресу схвалили включення санкцій проти газопроводів РФ в оборонний бюджет.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство фінансів США 5 грудня заявило про введення санкцій  проти 17 осіб, включаючи громадян Росії та України, а також проти семи російських компаній. В документі відомства зазначається, що санкції вводяться за шкідливу діяльність у кіберпросторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?