В уряді повідомили невтішну новину щодо вишів
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді повідомили невтішну новину щодо вишів

В уряді повідомили невтішну новину щодо вишів
Джерело:  rbc.ua

Стипендії в українських вищих навчальних закладах не буде підвищено у 2020 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами міністерки освіти Ганни Новосад, збільшення виплат можливе лише у разі скорочення чисельності студентів.

"На наступний рік поки що суттєвого підвищення не закладається", - підкреслила вона.

Посадовиця додала, що в уряді є ідея про збільшення академічних стипендій для підвищення мотивації студентів. Це, втім, можливо лише за згаданої умови.

"Важливо врахувати, що є два типи стипендій — соціальні та академічні. Соціальні стипендії дійсно потрібно верифікувати. Ці стипендії мають отримувати саме ті категорії студентів, які їх потребують", - пояснила Новосад.

Наприкінці 2019 року рівень академічної стипендії в Україні становить близько 1300 гривень для університетів. Соціальна стипендія коливається та становить від майже 1200 до 2360 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня нардепи Верховної Ради встановили новий порядок верифікації пільгових виплат. Влада планує перевіряти отримувача різноманітної допомоги від держави. Зокрема, це стосується пенсійного забезпечення, стипендій - загалом, усієї пільгової категорії громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?