Катастрофа MH17: російський пропагандист зважився на резонансне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: російський пропагандист зважився на резонансне зізнання

Катастрофа MH17: російський пропагандист зважився на резонансне зізнання
Джерело:  online.ua

Генеральний директор "Первого канала" Костянтин Ернст нарешті зважився зізнатися, що в сюжеті про збитий малайзійський "Боїнг" рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році його редакційна команда припустилася помилки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The New Yorker".

"Так, ми люди, ми зробили помилку, але не навмисно", - заявив кремлівський пропагандист.

Як відомо, восени 2014 року російський "Первый канал" показав так звані "сенсаційні" кадри: знімок з супутника, нібито знятий спецслужбами Заходу і переданий до РФ американським вченим, на якому демонструвалася атака українського винищувач на літак. Варто зазначити, що знімок швидко визнали підробкою, оскільки відмітка часу не співпадала з відміткою інциденту, у літака були розпізнавальні знаки, які відрізняли його від малайзійського літака, а місцевість під ним була вирізана з фотографій, опублікованих в Інтернеті двома роками раніше.

Варто наголосити, що офіційного спростування і вибачень на сайті російського каналу досі немає – новина про "сенсаційний знімок" стоїть на сайті без будь-яких приписок, що це зображення - фейк.

Журналісти іноземного видання також поцікавилися думкою пропагандиста про офіційний голландський звіт щодо катастрофи. Ернст цинічно відповів, що розбіжності між ними зводяться до питання довіри, мовляв, журналіст The New Yorker вважає звіт правдою, а сам Ернст вважає, що звіт "непрофесійний".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, який пов’язаний з трагедією "Боїнга" рейсу MH17, оголосили в розшук в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?