Експерт пояснив, що дуже розлютило Путіна під час зустрічі із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, що дуже розлютило Путіна під час зустрічі із Зеленським

Експерт пояснив, що дуже розлютило Путіна під час зустрічі із Зеленським
Джерело:  24 канал

Очільник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко поділився своїми враженнями від нормандської зустрічі в Парижі та пояснив, що насправді розізлило очільника Кремля. За його словами, Путіна розлютило саме те, що Зеленський виступив так, як і належить президентові незалежної держави – заявив, що федералізації України не буде.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Заяви Зеленського про те, що Україна – унітарна держава і наголос про окупаційні війська, не сильно сподобалися Путіну. Ще ніхто прямо на міжнародній пресконференції не говорив про окупацію Донбасу. Всі говорили про якісь дикі поступки всесильному Путіну, а Зеленський виступив так, як і належить президентові незалежної країни", - наголосив Небоженко.

На думку експерта, ця зустріч показала, що нормандський формат помер. Політолог звернув увагу на те, що всі серйозні рішення відкладено на декілька місяців – це провал формату. Віктор Небоженко переконаний, що не варто було збиратися лідерам держав, щоб обговорити і підтвердити те, що могли б і без них зробити очільники МЗС, аналітики, а також чиновники з ОБСЄ на більш низькому рівні.

"Паризька зустріч була порожня. Чотири лідера країн не знайшли вихід з положення. Рішень і пориву немає. У питаннях контролю кордонів, виборів в ОРДЛО. Ніхто не запропонував рішень", - поділився своєю думкою політолог.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш нарешті прокоментував результати довгоочікуваного саміту нормандської четвірки, що відбувся 9 грудня у Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?