Зеленський підписав закон про держбюджет-2020: що про нього відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський підписав закон про держбюджет-2020: що про нього відомо

Зеленський підписав закон про держбюджет-2020: що про нього відомо
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт державного бюджету на 2020 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Верховної ради.

Нагадаємо, народні депутати підтримали відповідний документ під час голосування 14 листопада. Це було для нього другим та третім читаннями. Загалом голоси на користь законопроєкту віддали 279 та 280 депутатів відповідно.

Державний бюджет-2020 узяв за основу курс долара у 27,5 гривні. Рівень доходів України у ньому позначений у 1,09 трильйона гривень, а видатків у 1,18 трильйона.

Окрім того гроші закладені на підвищення мінімальної зарплати до 4723 гривні, а рівень прожиткового мінімуму повинен зрости до 2102 гривні за результатами кількох кроків.

Показник бюджетного дефіциту сягає 2,09% ВВП.

Нагадаємо, нещодавнє прийняття законопроєкту про держбюджет стало першим за останні роки, що не супроводжувалося зіткненнями депутатів у парламенті. Більш того, нардепи затвердили його швидко та на денному засіданні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада спікер парламенту Дмитро Разумков назвав проєкт держбюджету далеким від ідеального. Він анонсував внесення змін у документ. Голова Ради зазначив, що не усі пропозиції враховано під час прийняття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?