Зеленський звернувся з важливим проханням до ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський звернувся з важливим проханням до ЄС

Зеленський звернувся з важливим проханням до ЄС
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з очільником Європейської ради Шарлем Мішелем, під час якої попросив продовжити санкційний тиск на РФ через її агресію на Донбасі та в окупованому Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Розраховую, що лідери держав – членів ЄС зберігатимуть єдність у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, а також у продовженні санкційного тиску на РФ до повного виконання Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України", - підкреслив український лідер.

Варто зазначити, що бесіда сторін мала місце напередодні засідання Європейської ради, під час якого, як очікується, лідери Євросоюзу обговорюватимуть питання щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Окрім того, зазначається, що глава української держави поінформував Мішеля про відновлення після трирічної паузи процесу мирного врегулювання конфлікту з РФ на Донбасі та основні підсумки саміту у Нормандському форматі, який відбувся 9 грудня в Парижі. Володимир Зеленський вкотре запевнив Мішеля, що Україна залишатиметься надійним партнером у питанні транзиту газу, і подякував ЄС за підтримку у тристоронніх переговорах.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Дмитро Пєсков наголосив,  що український лідер Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін встигли озвучити свої підходи до різних тем і готовність до компромісів, але досягти остаточних домовленостей не змогли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?