Грета Тунберг отримала статус "Людина року-2019" від Time
Категорія
Світ
Дата публікації

Грета Тунберг отримала статус "Людина року-2019" від Time

Грета Тунберг отримала статус "Людина року-2019" від Time
Джерело:  online.ua

Екологічна активістка зі Швеції Грета Тунберг отримала статус "Людини року" за версією британського видання Time. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт медіа.

Школярка, яка стала відома на весь світ завдяки своїм закликам до боротьби проти кліматичних змін, з'явиться на грудневому випуску журналу.

Фотографія датована 4 грудня та зроблена на узбережжі Португалії. Поряд міститься позначка "Грета Тунберг - сила молоді".

Нагадаємо, Тунберг почала активістську діяльність з одноосібних пікетів на батьківщині. Тоді вона виходила під будівлю шведського парламенту замість відвідування школи.

Захоплення боротьбою за клімат школярки переросло у міжнародний рух. Тисячі підлітків в інших країнах приєдналися до кліматичних страйків щоп'ятниці.

Грета Тунберг неодноразово відвідувала міжнародні масштабні заходи ООН чи різноманітні конференції, присвячені проблемам екології. Відомим став її виступ у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку. Активістка вимагає від світових лідерів припинити безжально експлуатувати планету, бо незабаром станеться катастрофа.

Як повідомляє ONLINE.UA, нещодавно BBC внесло ім'я Грети Тунберг до списку найвпливовіших жінок 2019 року. Загалом цей список поділений на кілька категорій, серед яких є політика, наука, спорт та інші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?