Гончарук нарешті відповів, чому гривня зміцнюється, але ціни не падають
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук нарешті відповів, чому гривня зміцнюється, але ціни не падають

Гончарук нарешті відповів, чому гривня зміцнюється, але ціни не падають
Джерело:  online.ua

Чимало українців звернули увагу на те, що українська гривня суттєво зміцнилася. Так, станом на 11 грудня долар коштує 23 гривні 69 копійок, а євро – 26 гривень 24 копійки. Варто зазначити, що не менша кількість громадян України стурбована тим, що ціни чомусь не знижуються. Очільник Кабміну Олексій Гончарук заспокоює: зміцнення гривні – це добре для українців, адже вони стають багатшими.

Про це він розповів під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Від будь-якого явища хтось виграє, хтось програє", - наголосив глава уряду.

За його словами, відтепер кожна гривня, яку людина отримує більше важить, бо за неї "можна більше купити". Він також наголосив, що існує проблема, що при зниженні курсу гривні не так само стрімко падають ціни.

"З цим потрібно працювати. Це робота Антимонопольного комітету. Ми зараз робимо все для того, щоб рівень конкуренції на всіх цих ринках був сильнішим і, як наслідок, ціни знижувалися швидше", - пояснив Гончарук.

Він також підкреслив, що не кожна подія "впливає з сьогодні на завтра". Окремі речі, такі як зниження чи посилення гривні, впливають поступово.

"Це поступово впливає на те що ціни або ростуть повільніше, або знижуються по окремих позиціях. Але вони мають знижуватися швидше", – підсумував очільник Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Гончарук виступив зі спеціальною заявою про збільшення тарифів на газ у сьогоденний опалювальний сезон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?