У Зеленського відреагували на санкції США проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відреагували на санкції США проти Північного потоку-2

У Зеленського відреагували на санкції США проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Влада США затвердила санкції проти російського "Північного потоку-2" у військовому бюджеті - офіційний Київ відреагував на це рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Із заявою-відповіддю виступив Офіс президента України. Він привітав рішення Вашингтона щодо газогону в обхід країни.

"Україна вдячна за 337 голоси на підтримку санкцій, пов'язаних з будівництвом Norm Stream-2. Це політичний проєкт, який підриває енергетичну безпеку Європи", - пояснили у президентській пресслужбі.

Нагадаємо, "Північний потік-2" у Балтійському морі спровокував жорстку дискусію серед європейських країн та у Сполучених Штатах. Його прихильники - уряд Німеччини, країни, яка стала одним з найбільших споживачів російського газу. Її опоненти застерігають про політичний підтекст газогону, що збільшить залежність держав від Кремля.

На покрокове впровадження санкцій відреагував також віцепрем'єр-міністр Україна Дмитро Кулеба. У Twitter він також привітав рішення США.

"Завдяки новим санкціям, кожен наступний метр труби Північного потоку 2 на дні Балтійського моря стане занадто дорогим. Чекаємо ухвалення Сенатом і підпису президента США", - пояснив віцепрем'єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що американські санкції не зможуть зупинити будівництво"Північного потоку-2". Москва прикладе зусиль для поліпшення відносин з Вашингтоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?